Sobre la situació de l’ISIS en el sistema penitenciari espanyol

Vaig descriure en la meua última carta les vivències a la presó, però no vaig parlar de la impunitat amb la que actua l’ISIS en les presons de l’estat i tampoc de la situació privilegiada de la que gaudeixen.

Als presos bascs se’ls dispersa, se’ls separa a uns dels altres, se’ls tortura i sofreixen tot tipus de pressions…  no obstant això, als presos islamistes radicals se’ls manté junts i en xicotets grups, el que facilita que realitzen mitjançant ajudes (de tot tipus) una labor d’adoctrinament i captació dins de la pròpia presó.

Se’ls permet, a diferència de la resta de presos, l’accés a tot tipus de materials vedats a qualsevol altre pres i en un temps mínim. Un islamista radical aconsegueix els seus llibres acabats d’arribar mentre a altre presos “li’ls perden”; els proporcionen tot tipus d’avantatges a l’hora de comunicar-se amb l’exterior mentre a altres presos els tenen incomunicats durant mesos amb les excuses més variades.

Fan el que volen dins la presó i ningú osa dir-los res, i un exemple claríssim és que en Soto del Real (que és el primer lloc en el que vaig estar) tenen en tots els patis del mòdul d’aïllament banderes de l’ISIS enormes pintades. Ningú els diu res, però a mi per tatxar-les m’amenaçaren i m’estigueren pressionant, qüestió que va donar igual perquè durant la meua estància allí vaig tatxar totes les que vaig poder.

Us preguntareu com pot ser possible açò. Doncs és molt senzill: el govern d’Espanya, amb el Ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz al seu capdavant, permeten fer a l’ISIS tot el que volen, degut a l’aliança que mantenen amb l’estat feixista de Turquia. Influenciada per aquesta decidiren obrir-nos el muntatge policial al que en l’actualitat ens enfrontem. Ells els venen les armes a Turquia i Aràbia Saudita i aquestos els les donen a l’Estat Islàmic, ací és la clau del perquè armes espanyoles han sigut fotografiades en les seus mans.

El Ministre de l’Interior està obsessionat dient una i altra vegada el compromís que tenen en la lluita contra el DAESH, amb la seua participació en la coalició internacional contra el mateix. No són més que paraules sense sentit. L’ISIS utilitza Espanya com a lloc de captació i mentre l’estat no els pressioni de veres i interrompi el procés continu d’enviament de jihadistes a Síria no atemptaran, però quan els interessos de l’ISIS canviïn o la situació els sigui més desfavorable ho faran… però tots ells tindran les mans tacades de sang per la venta d’armes i la permissivitat i privilegis que els han atorgat.

Espero que aquesta xicoteta carta serveixi per obrir un poc més els ulls sobre el paper vergonyós de l’estat espanyol en relació amb el DAESH.

 

 

Roberto Vaquero.

Traduït per Alfons Llorca.

Anuncios