71 aniversari del dia de la victòria.

Avui es compleixen 71 anys des que es realitzà aquesta fotografia.

h

Fou presa el 9 de maig del 1945, en Berlín. Anomenada  com “La presa del Reichtag”, aquesta instantània representa millor que qualsevol altra imatge la fi del nazisme, la fi del tercer Reich, la victòria de l’exèrcit roig i dels partisans front la barbàrie del capitalisme.

Més de 20 milions de morts testifiquen el sacrifici de l’URSS per frenar el feixisme. Sense l’actuació de l’URSS l’alliberació d’Europa hagués sigut irrealitzable; el pes decisiu de la victòria el tingueren sense cap dubte els soviètics.

S’ha produït, des del 1945, un procés de criminalització del comunisme, tant per part dels capitalistes i els seus mitjans de comunicació com pels propis revisionistes, que s’han dedicat a falsificar l’historia i a difamar a les grans figures revolucionaries com la del camarada Stalin, que va passar de ser elogiat a ser el pitjor monstre que ha donat la humanitat.

Aquesta criminalització el que pretén és destruir el legat dels líders revolucionaris però, d’aquesta manera, també desacreditar els assoliments del socialisme i evitar o dificultar que tornen a produir-se revolucions socialistes.

En el procés de falsificació de la burgesia estan intentant fer creure que el major pes de la victòria recaigué en els Estats Units i la resta d’aliats, cosa més que absurda si comparem el nombre de baixes en combat de la guerra i on es destinaren i foren destruïdes les divisions alemanyes. Els Estats Units no participaren en la guerra per alliberar el món del feixisme, ells mateixos permeteren que arribaren al poder, sinó pels seus propis interessos econòmics imperialistes.

L’encertada política soviètica contra el feixisme els va permetre acumular les forces per poder destruir-los. El pacte Molotov-Ribentropp fou un gran encert, que va permetre les condicions materials que farien possible assolir la gesta històrica que representaria la fi del règim de Hitler, que aconseguirien onejar la bandera roja del comunisme en el Reich alemany. No fou la bandera dels Estatus Units la que onejà en el Reichtag, fou la bandera roja del marxisme-leninisme.

Gesta en la que tenim molt que agrair a la figura revolucionaria del camarada Stalin, figura a la que més s’han centrat en criminalitzar els burgesos precisament per la importància que va prendre per al moviment obrer. Per això és el nostre deure defendre el legat dels autèntics revolucionaris front les campanyes de mentides. Hem de recordar el 9 de maig com el dia de la lluita per la llibertat, contra el feixisme, perquè és un dia de lluita, de recordar que la bandera roja tornarà a onejar en Europa, però no en la Unió Europea, sinó en l’Europa dels Soviets.

 

Tomás Garante.

Traduït per Alfons Llorca.

Anuncios