Els màrtirs del poble viuen per sempre. 27 de setembre Justícia Popular.

El 27 de setembre de 1975 el règim feixista de Franco afusellava a cinc militants revolucionaris, dos d’ETA, Txiki i Otaegui, i tres membres del FRAP, José Humberto Baena, José Luis Sánchez Bravo i Ramón Garcia Sánchez. Eren els últims afusellats per la dictadura agonitzant.

Aquest any, incomprensiblement, es realitzarà l’homenatge anual al cementiri de l’Almudena el dia 25 en compte del 27. Suposem que per aconseguir més afluència de gent degut a que cau en dimarts, el que és un absurd: en una data tant important és indiferent en quin dia caigui, la gent que de debò reivindica la lluita dels cinc acudirà igualment.

La memòria històrica d’aquestos revolucionaris ha de reivindicar-se en consonància a la lluita per la que van perdre la vida; ha de ser una memòria històrica revolucionaria, allunyada del folklorisme buit i els plors constants sobre èpoques passades. Aquestos cinc herois de la classe obrera morgueren lluitant per la llibertat, contra el feixisme, i en el cas dels camarades del FRAP i del PCE(m-l), pel socialisme, pel marxisme-leninisme. L’única manera d’honrar-los és recordant-los com al que foren, revolucionaris exemplars, i continuant la seua lluita. Les paraules i símbols buits, que són només de cara a la galeria, són una ofensa per la seua memòria.

L’any passat era el 40 aniversari dels afusellaments i a tots aquells que participaren en “l’homenatge” en CCOO de cara a la galeria els preguntp: on és el seu homenatge enguany? On hi són les seues reivindicacions i el seu respecte cap als caiguts? Jo sí sé on hi són: al mateix lloc que l’any passat, enlloc. Era pur oportunisme, era utilitzar la imatge dels camarades en un aniversari que tenia més repercussió en profit seu. On estaven durant dècades, quan no era un moment procliu? És aquesta la memòria històrica que volem? Una colla d’arribistes reformistes que només volen quedar bé de cara a la galeria?

Aquesta any tornem a acudir al cementiri de l’Almudena i recolzem l’acte que es realitza el mateix dia 25 a les 19:00 al carrer Carretas num. 14, 2n h. Metro Sol, junt a exmilitants del FRAP i del PCE(m-l) històric.

Per una memòria històrica revolucionaria!

27 de setembre Justícia Popular!

Els màrtirs del poble viuen per sempre!

Visca la lluita de la classe obrera!

 

Anuncios